top of page

lör 27 apr.

|

WBS Headquarters

Glamourlördag- Bland boor & paljetter! 27/4

Wimmerby burlesque society bjuder in er till en glamoursprakande heldag! Burlesque tasselworkshop med Lametta Lamour, Kostym & humorworkshop med lady Fransesca & mycket mer!

Glamourlördag- Bland boor & paljetter! 27/4
Glamourlördag- Bland boor & paljetter! 27/4

Tid & Plats

27 apr. 2024 09:00 – 23:00

WBS Headquarters, Storgatan 34, 598 37 Vimmerby, Sweden

Info

Kostnad: 1500kr för hela dagens workshops. (1250kr för WBS medlemmar)

Dagen börjar kl 9:00 på Storgatan 34 i Vimmerby.

OBS! Begränsat antal platser så först till kvarn. Endast betald anmälan gäller.

Dagens hålltider:

Kl 9:00-11:30

Tuttsnurr & Strass med Lametta Lamour

Välkommen till en glittrande workshop I att göra dina egna burlesque tassels med vår egen Lametta Lamour. Vi går igenom olika varianter, material, uppbyggnad och utföranden. Alla deltagare får ett par professionellt gjorda pastiebaser att dekorera fritt efter tycke och smak. Kompendium med mallar och info ingår och vägledning i skapandet av att göra dina egna tuttsmycken! Självklart provar vi tassel twirling under dagen för de som vill. Vi har även en burlesque bazaar i vårt glammiga dressingroom. Här kommer det finnas massor av smått och gott till försäljning till exempel kläder, smycken, och mycket mer.

Lametta Lamour- The spark in the dark- Making titts glitter since 2018

I ett skimrande kaos, med ett stort hjärta och ett glas champagne i sin hand styr och ställer hon i sitt kungarike av allt som gnistrar och glimmar.  En rymdhippie som tror att kärlek, förståelse, färg och glitter är lösningen på allt.

Hennes introduktion till Burlesque startade ca 2015 när hon gick sin första kurs. Här hittade hon kärleken till skapandet och började göra *burlesque tassels, pasties på beställning åt andra artister. Hon har sedan dess utvecklat sitt hantverk och gjort burlesque tassels till många av Sveriges största artister. Det sägs att hennes burlesque tassels och pasties är bäst i Sverige när det kommer till design och kvalitet.

11:30-12:30 Lunch och paus.  Vi bjuder på lättare lunch. Vi går sedan i samlad trupp till danssalen.

Kl 13:00- 14:30

Kläm & Känn med Lady Francescca

Kom och bli inspirerad på kosymtworkshop och ”kläm och känn” på Lady Francesccas hela burlesque garderob. Efter fjorton års burlesquande har hon ett och annat plagg, samt en hel drös med erfarenhet som kostymmakerska. Under denna workshop kommer hon gå igenom vad du ska tänka på när du skapar din kostym för scenen, vad är viktigast? Vad ska du undvika? Vilket lim är bäst, måste man kunna sy och hur tusan färgmatchar jag? Det kommer att flöda av olika geniala genvägar, smarta lösningar och allmänna tips & tricks. Ta med dig papper & penna, telefon/kamera och har du några frågor eller funderingar svarar hon gärna på dem.

Kl 14:30-15:00 Fika och paus

Kl 15:00-17:00

Skratt & Glitterfnatt med Lady Francescca

Vi fortsätter med humor workshop. Som Sveriges Queen of cheesecake-burlesque och en riktig buskis-lover får du under denna workshop, en djupdykning i olika tekniker för att bemästra roligheten på scenen. Våga släpp loss och va fulsnygg, jobba bort den 4:e väggen och få publiken skratta med dig. Vi kommer jobba med hela kroppen - allt från vad vi tänker och hur tårna kröker sig. Våga skratta åt dig själv och ha roligt! Passar alla, du behöver inte ha någon erfarenhet av att ha stått på scenen.

Ta med Inneskor/dansskor eller med bredare klack.OBS! Ej kilklack eller hårda stiletter då golvet är känsligt. Klä upp dig, klä av dig eller klä dig i det du är mest bekväm i men undvik de bylsigaste plaggen då stor del av denna kurs handlar om att börja se sig själv med nya ögon. Svassa in i den nya veckan med ny attityd!  Glöm ej vattenflaska.

Kl 17:00-18:00 fri lek!

Förslagsvis äter man middag eller om man vill byta om osv.

Kl 18:00 tills sent,

Efterfest & mingel  med bubbel och snittar. Gå loss i vårt dressingroom, handla på burlesque Bazaar och fota dig i vår mobila fotostudio. Kan vara så att kvällen bjuder på uppträdande av Lady Fransescca!

Boende: Är du en långväga gäst och vill bo över rekommenderar vi att bo på vår location, Villa Vimmerby till förmånligt pris.

Kika in på www.villavimmerby.se och skicka ett mail till info@villavimmerby.se så ser dom till att du får bo som den queen du är!

Lady Francescca

Har hållit på med burlesque sedan 2009. Spektakel Artist med många strängar på sin lyra. Producerar burlesque- och varite´ shower, skapar buskis sketcher på youtube, är konferencier och sjunger när andan faller på!Lady Francescca "The Firecracker of Burlesque" har titeln "Queen Of Geneva Burlesque Festival 2015". Hon är en av Sveriges främsta burlesqueartister, efter att ha uppträtt på de bästa svenska och europeiska burlesqueklubbarna samt några av de mest kända burlesque festivalerna, såsom Berlin, Rom, Amsterdam, Helsingfors, Wien, Toulouse, Genève, Toronto, New York , Great Southern Exposure och Dublin, för att inte förglömma Stockholm.Hon tar med sig skandalöst beteende, humor, en något drag drama queen-känsla och den där stora gnistan i ögat till glamouren av klassisk burlesque, vilket gör sin egen blandning av neo och klassiskt till något som helt enkelt kommer att sparka dig. Hon är även tidigare  huvudlärare för Burleskakademien, Stockholms första och finaste burlesque skola, som utbildar elever i konstformen. Många av dem går nu in i burlesquens värld och uppträder regelbundet.

Lady Fransescca  Instagram: https://www.instagram.com/ladyfrancescca/

Med risk för glitterregn och champagneskurar!

Lametta Lamour, Marilyn Merlot & Tittie Ó Plenty

Alla är välkomna från 16 års ålder. Detta är ett safe space.Vi vill skapa en öppen och fördomsfri miljö.

Dela

bottom of page