top of page

lör 22 apr.

|

WBS Headquarters

Glamourlördag- Bland boór & paljetter! 22/4

Wimmerby burlesque society bjuder in er till en glamoursprakande heldag! Beautyschool, Burlesquebazaar, danskurs i burlesque & karaktärsworkshop & mycket mer!

Tyvärr är eventet fullbokat men du är nu på vår väntelista.
Se andra event
Glamourlördag- Bland boór & paljetter! 22/4
Glamourlördag- Bland boór & paljetter! 22/4

Tid & Plats

22 apr. 2023 09:30 – 22:30

WBS Headquarters, Storgatan 34, 598 37 Vimmerby, Sweden

Info

Kostnad: 1500kr för hela dagens workshops. (1250kr för WBS medlemmar)

Dagen börjar kl 9:30 på Storgatan 34 i Vimmerby. 

OBS! Begränsat antal platser så först till kvarn. Endast betald anmälan gäller.  

Kl 9:30-11:30 Beautyschool & Burlesquebazaar  

Vi går igenom perfect lashes, liner och lip och hur man lägger pincurls och Victoryrolls. Ta med eyeliner,kajal, mascara, lösfransar, lim, läppstift, läppenna och puder samt mindre spegel och pincett. Här kommer det finnas massor av smått och gott till försäljning till exempel kläder, smycken, och mycket mer. Ni kommer dessutom kunna gå loss i vårt fabulösa dressingroom.   

11:30-12:30 Lunch och paus.  

Vi bjuder på lättare lunch. Vi går sedan i samlad trupp till danssalen.  

Kl 13:00 Burlesque 1.1 med Fräulein Frauke 

Prova på burlesquens glamorösa värld! I denna grundkurs i burlesque-dans bjuder en av Sveriges största burlesqueartister Fräulein Frauke på en rolig, bodypositiv och intentiv lektion i grunderna i burlesque. Vi kommer kortfattat prata om vad burlesque är och varför det är så kul och powerful, samt lära oss grunderna i burlesque: posing, stripptease, bump´n grind, shimmy och så klart stripptease. Vi kommer att bygga ett nummer tillsammans och sen kommer alla som vill få prova på tasseltwirl.  

OBS! EJ kilklack eller hårda stiletter då golvet är känsligt. Ta med Inneskor/dansskor eller med bredare klack. Klä dig i något du känner dig lite extra fabulös och sassy i. Mysbyxor är absolut förbjudet. Du vill se hur din kropp och höfter rör sig så gärna något kroppsnära så lämna den bylsiga tunikan hemma. Medtag: Boa,Långa handskar. Kommer finnas handskar & boór på plats att låna om du inte har egna. Om du inte har boa kan du ta med en längre sjal.  

Kl 14:30-15:00 Fika och paus  

Kl 15:00-17:00 Character Development med Fräulein Frauke  

Vi fortsätter med Character Development i denna workshop där Frauke bjuder in till movements, drama övningar, disskussioner och information om hur man bäst bygger karaktär. Både i relation till sin egen burlesque/kabaret/drag karaktär, men och karaktärbygge specifikt till olika unika akter och karaktärer vi behöver spela på scenen för att berätta vår historia i olika nummer.  

Kl 17:00-18:00 fri lek! 

Förslagsvis äter man middag eller om man vill byta om osv.  

Kl 18:00 tills sent,

Efterfest & mingel  med bubbel och snittar. Gå loss i vårt dressingroom, handla på burlesque Bazaar och fota dig i vår mobila fotostudio.   

Boende: Är du en långväga gäst och vill bo över rekommenderar vi att bo på vår location, Villa Vimmerby till förmånligt pris. 

Kika in på www.villavimmerby.se och skicka ett mail till info@villavimmerby.se så ser dom till att du får bo som den queen du är!  

Felicia Bichard: 

Mer känd under scennamnet Fräulein Frauke, är Sveriges största burleskexport och showgirl Hon delar sin personliga tolkning av den normbrytande, queera och feministiska scenkonstformen burlesk över hela Europa och delar av Amerika.  Hon blandar klassiska vintage-uttryck, överdriven femininitet, överdådiga kostymer och bodypositiv stripptease med inspiration av 20-talets Weimar-kabaret, 30-talets Broadway-tradition och 70-talets “The Muppet Show” och idolerna Hasse och Tage.  Som artist har hon sjungit och strippat på scener som Life Ball i Wien, Euro Pride, på festivaler i New York, London, Berlin, Rom, Milano, Prag, Warsava, Helsingfors, Oslo, Wien, Munchen, på stora internationella shower och mindre konstevents, openings och klubbar och föreställningar. Hennes egen föreställning Fräulein Frauke Presents har varit runt på svenska teatrar och hon har mångfaldigt blivit utsedd till en av världens “Burlesque Top 50”-personer.  Förutom att uppträda och producera så håller hon även workshops och föreläsningar i burlesk, burleskhistoria och feminism, samt jobbar som stylist och kostymör.  

Länk till facebookevent: https://fb.me/e/1vNmrOoA9

Fräulein Frauke  Instagram: @fraulein_frauke http://frauleinfrauke.com/

Med risk för glitterregn och champagneskurar!

Lametta Lamour, Marilyn Merlot & Tittie 'O Plenty

Dela

bottom of page